top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība Jauniešiem “Finanšu plānošana 3.daļa” atskaite – Ezermala

25/03/2022



r novadīta 13.nodarbība “Finanšu plānošana 3.daļa”, RPBJC struktūrvienībā “Ezermala” Ezermalas iela 36, Rīgā, LV-1014,

24.03.2022. pulksten 16:00 – 19:00. Nodarbībā piedalījās 10 jaunieši no “Ezermalas”, vecumā no 14-21 gadiem. Jaunieši runāja par tematiem:

Kas ir Kredīts?

Kas ir parāds?

Ko darīt tālāk?

Finanšu plānošanas programmas.

Nodarbības laikā pārrunājām par iepriekšējām 2 nodarbībām un kā turpinājums, turpinājām pārrunāts tematus, par kredītiem, kas tie tādi ir un ko tie dod un kāpēc ir nepieciešami. Salīdzinājumam skatījāmies ko nozīmē parāds, kā tas rodas. Jaunieši dalījās ar savām domām, kā būtu abos gadījumos jārīkojas un kā rīkoties tālāk, ja ir kredīts un parāds. Izskatījām dažādus finanšu plānošanas programmas, ar kuru palīdzību veikt uzskaiti saviem finanšu darījumiem un veikt analīzi, kā tiek tērēta sūru nopelnītā nauda.

Šīs nodarbības jauniešiem bija ļoti vērtīgas, secinājums, ka ik pa laikam par šo tematu ir jārunā un jauniešiem jāskaidro, kāpēc ir jāseko naudai ko tu nopelni, bet brīžiem ļoti ātri iztērē un pēc tam vai nu kar zobus vadzī vai arī lien īsajos kredītos, vai parādos. Labākajā gadījumā jaunietis ir apzinīgs un kredītsaistības pilda, bet pieredze kā jaunieši paši atzīst diemžēl ir sūrāka un rodas neatmaksāti kredīti un klāt ir tiesu izpildītāji. Jaunieši gan vairāk tomēr uztraucas kā būs kad kļūs pilngadīgi un kā nopelnīt naudu, kad nav pieredzes. Pēc pāris mēnešiem plānojam ar jauniešiem vēlreiz pārrunāt par finanšu plānošanu.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14

0 views0 comments
bottom of page